Ynde Via Linsen – Stedet med pasjon for fotografi.

2024/2025 Food Photography Trends: What’s Hot in Food Marketing?

Pasta med med spekeskinke og soltørkede tomater

Trender i Matfotografering for 2024-2025: Autentisitet og Naturlig Presentasjon.

Jeg har brukt litt tid til å undersøke trender innen matfotografering for neste år. Det viser seg at trender fra 2024 vil bare fortsette i 2025. Alt vil fortsatt handle om å vise ekte motiver av maten. Det ser det ut som de perfekte, polerte bildene som ser nesten for gode ut til å spises, er ute. Nå vil folk se mer og mer autentiske bilder som viser maten slik den virkelig er.

Autentisk matfotografering handler også om å ta ekte bilder av matens farger og teksturer i stedet for å bruke filtre eller tung redigering. Og det gjør meg egentlig veldig glad at målet er å vise maten slik den ser ut i virkeligheten.

Folk vil se mat som føles tilgjengelig og ekte, ikke noe som er altfor manipulert.

Men, selv om vi nå går mot en mer ekte stil, betyr det ikke at vi kan droppe presentasjonen helt. Maten skal fortsatt se fristende ut, men på en naturlig og ærlig måte. Vi må finne balansen mellom det naturlige og det appetittvekkende. Styling vil fortsatt være viktig, men det skal gjøres mer forsiktig, slik at maten ser både delikat og ekte ut.

Jeg håper det var nyttig å lese om trender innen matfotografering.

 

I 2025 vil retrostilen fortsatt prege matfotografiet. Trenden handler om å bruke ting fra tidligere tiår for å gi maten en nostalgisk følelse. Alt fra tallerkener og bestikk til duker og bakgrunner kan brukes for å ta seeren tilbake i tid.

Sammen med rekvisitter og styling, vil også maten selv ofte være inspirert av tradisjonelle retter, som hjemmelagde brød, gryteretter og dessertklassikere.

Det skal brukes heklete duker, broderte detaljer og tykkere tekstiler, som gir en hjemmekoselig og vintage look.

Og gode nyheter til alle som liker rustikk stil: Bakgrunner med en naturlig, rustikk estetikk fortsetter å være populære i 2025.

Share: